Despre Mine

profile
Numele meu este Chiru Ioan Alexandru, am 62 de ani si locuiesc in Giurgiu. Contactul cu fotografia l-am luat in anul 1975 cand m-am inscris la fosta "Casa Pionierilor" din Focsani, la Clubul FOTO. Mi s-a parut ceva extraordinar şi în scurt timp fotografia a devenit prima pasiune ! Desi pentru mine fotografia este doar un hobby, am incercat sa invat mai mult si acum ceva ani am absolvit  New York Institute of Photography una dintre cele mai bune si cunoscute institutii de profil din lume, unde chiar am invatat ceva !

Incepand din luna februarie 2011, pentru a veni in sprijinul fotografilor care se afla la inceput de drum, dar si pentru a oferi gratuit comunitatii fotografice romanesti cate ceva din cunostintele mele acumulate in timp, m-am hotarat sa realizez acest BLOG despre tehnica si compozitia fotografica, care cuprinde un numar mare de articole personale, fara a fi copiate de pe undeva. Numarul de vizualizari extrem de mare dovedesc ca acesta s-a facut util multor persoane.

In anul 2013, la un post local de televiziune am realizat 12 emisiuni, de circa 30 min. fiecare, despre tehnica si compozitia fotografica. Acestea se pot urmari in totalitate pe canalul meu de pe youtube.

Un articol despre mine aparut in ziarul Adevarul poate fi citit AICI !

Si fiindca am vorbit de prima pasiune, trebuie sa spun si despre cea de a doua ! Radioamatorismul este pentru mine un alt mod placut si util de a-mi petrece timpul liber. In anul 1992 am obtinut licenta de emisie fiindu-mi alocat indicativul de apel YO9FYP. Din luna august 2020 detin indicativul YO9GR. Am realizat si un site in acest sens, care poate fi vizualizat AICI, din care va puteti da seama cam ce inseamna radioamatorismul.

Incepand din anul 1997 sunt avocat in Baroul Giurgiu.

Pe DREAMSTIME, care este un site cunoscut de stock photography, puteti vedea, eventual descarca fotografii si imagini vectoriale. In acest fel puteti vizualiza tot portofoliul meu de pe acest site !